Sunteti gata sa lucrati de acasa ca modele de videochat? Cat e de avantajos?

Sunteti gata sa lucrati de acasa ca modele de videochat? Cat e de avantajos?

Fie ca este vorba de cateva zile pe luna sau de cateva zile pe saptamana, optiunea de a lucra de acasa devine din ce in ce mai populara in videochat. Potrivit unui sondaj recent, 80% dintre studiourile de astazi ofera programe flexibile de lucru pentru modelele colabolatoare, inclusiv optiunea de a lucra in mod ocazional la distanta. De asemenea, 76% dintre modelele care au raspuns la sondaj au spus ca prefera sa lucreze de acasa si nu de la studio, intrucat se bucura, astfel, de mai multa libertate. Totusi, confortul si recuzita nu pot fi egalate de conditiile de acasa.

In videochat, modelele pot lucra fie de acasa, fie de la studio

Colaborarile in sistem remote au devenit tot mai populare in randul studiourilor de videochat ca urmare a faptului ca modelele colaboratoare care lucreaza de acasa dovedesc o productivitate aproape la fel de mare sau chiar mai mare decat a celor care lucreaza de la studio. Dar este un astfel de program potrivit pentru tine?

Esti sau nu pregatita sa lucrezi de acasa?

Modelele de videochat care se gandesc sa lucreze de acasa trebuie sa ia in considerare toti factorii care vin la pachet cu un astfel de program:

  • Ma simt confortabil sa petrec perioade lungi de timp singura?
  • Sunt auto-disciplinata si auto-motivata?
  • Ma descurc sa lucrez fara supraveghere?
  • Ma simt confortabil sa comunic cu colegele mele prin e-mail, prin chat, prin videoconferinta, etc, in loc sa ne vedem fata in fata?
  • Am acasa linistea necesara pentru a-mi face treaba fara probleme?
  • Ma ajuta tehnologia sa acopar lipsa colectivului de la studio?

Daca raspunsul este „da” la toate aceste intrebari, inseamna ca poti lucra de acasa ca model de videochat, insa daca raspunsul este „nu”, mai bine te gandesti daca nu ar fi mai bine sa lucrezi de la studio in urmatoarea perioada.

Luati in considerare personalitatea voastra

Pentru a lucra de acasa este nevoie de tarie de caracter si multa incredere in ceea ce faci. Este posibil ca unele modele sa nu aiba personalitatea potrivita pentru a lucra de acasa. Cel mai bun mod de a determina daca sunteti gata pentru un astfel de program este sa faceti un audit real al abilitatilor voastre.