Cum sa iti rezolvi relatia dupa o aventura

Cum sa iti rezolvi relatia dupa o aventura

Crezi ca daunele au fost facute? Sa stam impreuna dupa o aventura este posibil

 

Cum sa remediati daunele

Daca sunt intrebati la altar, majoritatea barbatilor si femeilor ar afirma ca monogamia in casatorie este o necesitate si ca o aventura este o problema. Pana cand li se intampla. In realitate, mai mult de jumatate din cuplurile care se confrunta cu o aventura raman impreuna. In loc sa se desparta, acele cupluri fac o afacere noua, iar unele casatorii ajung sa fie mai puternice pentru experienta.

Modelele de videochat sunt femei obisnuite in viata de zi cu zi cand vine vorba de cuplu, iar infidelitatea intr-o casnicie este ceva cu ce s-au confruntat si unele dintre acestea au reusit sa treaca peste si sa isi reconsolideze casnicia.

Daca relatia dvs. a fost zguduita de o aventura, cum incepeti sa va salvati casnicia? Iata cum sa incepeti.

 

  1. Stabiliti daca sunteti amandoi angajat in reconstructie.

Cercetarile indica faptul ca este mai dificil pentru barbati sa-si ierte sotiile dupa o aventura sexuala decat una emotionala si mai dificil pentru femei sa-si ierte sotului dupa o aventura emotionala decat una sexuala. Asa ca amintiti-va, ceea ce vi se pare mai putin dureros poate fi devastator pentru celalalt. Va dura ceva timp pentru a actiona prin impact. Impreuna trebuie sa stabiliti daca acesta este sfarsitul casatoriei dvs. sau inceputul unei noi faze in ea. Trebuie sa faceti fata emotiilor sincer si fara a apela la razboi verbal. Unul dintre voi se simte ranit, tradat si fara alegere: „Acest lucru mi s-a intamplat si acum trebuie sa ma descurc.” Celalalt se simte confuz si ambivalent, deoarece exista prea multe optiuni – sotul/ sotia, iubitul/ iubita si posibilitatile interminabile de sex si dragoste pe care le promite bufetul de internet. Acestia pot iubi doua persoane si se pot simti vinovati si bulversati intre optiunile lor.

 

  1. Comunicati.

Stiu, stiu, acest lucru a devenit un cliseu; dar avetii incredere in noi, trebuie sa se intample. Ascultati-va unul pe celalalt, fara intrerupere. Ambele parti trebuie sa fie ascultate si respectate. Nu uitati, intelegerea nu este aceeasi cu acceptarea; este posibil sa nu intelegeti parerile cuiva dintr-o alta cultura, dar puteti asculta si incerca sa acceptati calea lor ca fiind semnificativa pentru ei. La fel este si cu comunicarea conjugala. Emotiile sunt in regula; furia, mahnirea, rusinea si frica sunt parti naturale ale procesului. Trucul este de a le exprima fara vina, apelare la nume, abuz verbal sau amenintari de abandon. Daca nu puteti gestiona asta singur, beneficiati de ajutor profesional.

 

  1. Construiti o fundatie noua.

Dupa ce ati inceput sa dezarmati aceasta bomba emotionala impreuna, puteti sa lucrati pentru a curata zona si a pune o baza noua. Acest lucru poate insemna o perioada indelungata de lucru, dar implicatiile trebuie sa fie de ambele parti. Intrebarea de milioane de dolari este daca veti alege sa ramaneti casatoriti. Nu va grabiti aceasta decizie. Cu cat intelegeti mai mult ce a dus la aventura si rolul pe care l-a jucat fiecare in ea, cu atat veti putea fie sa va despartiti cu har si bunatate, fie sa mergeti mai departe impreuna cu intelepciune si angajament reinnoit.

 

  1. Sex: Aveti unele.

Dupa o aventura, unele cupluri au facut „hungry” sex: partenerul tradat care doreste sa-si recupereze partenerul si partenerul care a avut aventura cauta sa se reconecteze. Altii evita cu totul sexul si asta este o idee proasta. Cu cat asteptati mai mult, cu atat spectrul sau poate deveni mai mare. A face dragoste. Folositi-va corpurile, vulnerabilitatea si disponibilitatea de a risca, ca pasi pe drumul catre vindecare. Dar nu va asteptati sa fie usor. Cel care a avut aventura poate sa rateze noutatea, caldura si emotia tabu a sexului cu o alta persoana si poate gasi sexul conjugal lipsit de pasiune. Sotul care se simte tradat poate avea rezistenta si furie sau se poate gasi incapabil sa raspunda sexual. Continuati sa faceti dragoste, pana cand dragostea incepe sa vindece ranile.

 

  1. Iertati.

Cu totii am auzit zicala „iertare si uitare”. Ei bine, in opinia noastra clinica, acesta este un sfat rau cand vine vorba de o aventura. De ce? Nu poti uita. Puteti, insa, sa iertati. In ceea ce priveste increderea, nu suntem de acord din tot sufletul cu opinia populara ca trebuie sa se obtina incredere. Increderea nu poate fi castigata niciodata; nu poate fi decat dat. Ne luam inima si, bazandu-ne usor pe intelepciunea dobandita in viata noastra pana acum, alegem sa o predam cuiva. Poate ca o dam pentru prima data, inainte de a se intampla orice rau si poate ca o dam din nou persoanei care sta in fata noastra care a rupt-o. Dar putem alege sa o dam. Putem alege sa iubim din nou.